Hou je spreekbeurt over Ernst en Bobbie!

Heel veel kinderen willen een spreekbeurt over Ernst en Bobbie houden. Hier vind je antwoord op een aantal brandende vragen!!

Je kunt de onderstaande foto’s bewaren om uit te printen voor je spreekbeurt door op je rechtermuisknop te klikken en te kiezen: “afbeelding opslaan als…”

57965e1b5f1. Wie zijn Ernst en Bobbie?

Ernst en Bobbie zijn twee vrolijke vrienden van elkaar. Ernst is een wat serieuze jongen en Bobbie is een vrolijke levensgenieter die overal grappen in ziet en geen kans zal laten liggen om Ernst een beetje te plagen.

Ze maken samen veel avonturen mee die altijd beginnen bij de ‘Boink’. Een bericht uit de rugzak van Bobbie waar het probleem van het verhaal uitgelegd wordt; een weggelopen kat, een tentoonstelling op de camping, een opening van nieuwe loketten in de dierentuin, de kap van een bos, etc…

2. Hoe lang bestaan Ernst en Bobbie al?

Ernst en Bobbie zijn bedacht door Erik en Gert-Jan en zoals jullie ze kennen bestaan ze sinds mei 1998. Toen werden Ernst en Bobbie landelijk bekend via KinderNet. Wat misschien minder bekend is, is dat Ernst en Bobbie in 1987 al op de Haagse TV te zien waren.

Via de zender Lokatel, lokale Haagse televisie, kwamen Ernst en Bobbie de huiskamers al binnen. Op de foto’s hiernaast zie je hoe ze er toen uitzagen.

15d251c0263. Zijn jullie altijd alleen op TV geweest?

Nee, tussen 1990 en 1997 hebben Ernst en Bobbie alleen opgetreden.

Ze hadden toen een klein showtje maar altijd wel met hele gezellige en enthousiaste kinderen!

Ernst en Bobbie traden veel op in kleine zalen of op een straatfestival. Op de 3e foto van boven geven ze een optreden in de Vlierboomstraat in Den Haag in 1993.

4. Hoe heten Ernst en Bobbie in het echt?

Ernst heet in het echt Erik van Trommel en Bobbie heet Gert-Jan van den Ende.

Ze zijn geboren in 1967 en in 1962, dus dan kunnen jullie mooi uitrekenen hoe oud ze nu zijn!

5. Hebben Ernst en Bobbie zelf ook kinderen?

Ja!

Ernst heeft 2 dochters: Jip (geboren in 1999) en Lot (geboren in 2002) en een zoon: Valentijn (geboren 2015).

Bobbie heeft twee zoons: Jeroen (geboren 1991) en Thomas (geboren in 1999) en een dochter: Laura (geboren 1995).

351b7a40926. Wie heeft jullie ontdekt?

Wieteke van Dort heeft Ernst en Bobbie ontdekt. Het eerste optreden was bij Frits Spits in het programma’ Podium van de Nederlandse lichte muziek’.

Wieteke van Dort was toen de gast, samen met Willem Wilmink en Ernst en Bobbie hebben toen twee liedjes gezongen samen met het combo van Cor Bakker.

Op de foto zie je Ernst en Bobbie en Wieteke zingen. Ze zingen het liedje ‘De klas’ en ‘Dromeland’.

7. Wie is ‘De rest’ van Ernst, Bobbie en de Rest?

De Rest zijn alle mensen die meewerken en meespelen in de tv-serie, maar het zijn ook alle kinderen die meezingen tijdens de theatershow! Ernst en Bobbie vinden namelijk dat ze altijd deze mensen nodig hebben en met z’n allen maken ze lol! Vandaar Ernst, Bobbie EN DE REST!

8. Wat vinden Ernst en Bobbie heel erg gaaf om te doen?

Avonturen beleven op TV, de koningin ontmoeten en bommen onschadelijk maken enzovoort, enzovoort. Optreden is ook helemaal te gek en dan nog eens allemaal leuke dingen maken zoals een CD-rom, petten, brillen, boekjes of een echte bioscoopfilm!!
En natuurlijk, de internetsite leuk houden!

9. Doen de kinderen van Ernst en Bobbie wel eens mee?

Ja, Ernst zijn oudste dochtertje doet mee als het weggelopen prinsje dat een meisje blijkt te zijn (Politieserie) en Bobbie’s oudste zoon deed mee met het liedje ‘Mijn konijn’. Hij is diegene waarvan zijn konijnenoren steeds afvallen. (Vakantieserie) Ook speelde hij één van de 3 kabouters in de Boswachterserie. De dochter van Bobbie (het meisje met het blauwe jasje) deed mee als de kleindochter van de burgemeester. (Circusserie) Ook speelt zij het meisje met het gebroken been in de bioscoopfilm “Ernst, Bobbie en de geslepen Onix”

10. Wat zijn de hobby’s van Ernst en Bobbie?

Die van Ernst zijn skeeleren, zeilen, lekker eten en squashen en van Bobbie zijn het skeeleren, pianospelen, computeren en lekkere gebakjes eten ’s morgens bij de koffie.

11. Wat zijn Ernst en Bobbie’s lievelings-

-dieren?
Ernst: pantoffeldier
Bobbie: konijn

-eten?
Ernst: broodjes gesmolten kaas
Bobbie: soep en vla

-avontuur?
Ernst: De grote treinreis (uit de boswachterserie)
Bobbie: Spinnen (uit de circusserie)

-liedje?
Ernst: O o o o het lijkt hier wel vakantie
Bobbie: Bastiaan, het mannetje van het toilet

12. Kun je Ernst en Bobbie ZELF iets vragen?

Ja, dat kan altijd met een email; die komen dan bij Ernst en Bobbie terecht. Ga maar eens kijken in de kamers van Ernst en Bobbie, via de computers kun je ze mailen!

13. Komen Ernst en Bobbie ook een keer bij mij thuis optreden of op bezoek?

Helaas is het niet mogelijk om bij jou thuis op bezoek te komen, want dan zouden Ernst en Bobbie geen tijd meer over houden om avonturen te beleven.
Wel treden Ernst en Bobbie op door het gehele land met hun shows. Op onze website kun je bij optredens kijken waar en wanneer we optreden (en hoe je aan kaartjes kunt komen)!

….Wist je allemaal niet hè?! Veel succes met je spreekbeurt!