Stichting Wandelen voor Water

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. In veel ontwikkelingslanden zíjn er helemaal geen kranen. Daar moeten kinderen kilometers lopen om water te halen. Naar school gaan? Vaak is er weinig tijd voor….

De stichting Aqua for All en haar partnerorganisaties vinden dat het anders kan. Samen met stichtingen, Rotary Clubs, drinkwaterbedrijven en zelfs gemeenten organiseert Aqua for All elk jaar Wandelen voor Water. Deze campagne vindt plaats in de weken rondom Wereldwaterdag (22 maart). Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problemen rondom water en sanitatie.

Ernst en Bobbie geven sinds oktober 2014 in hun show ‘Wij willen water’ aandacht aan deze stichting.

Stichting De Opkikker

logo_opkikker.png

Stichting Opkikker is opgericht in 1995. Verzorgt sinds 1996 Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind in de leeftijd van 0-17 jaar. In het bezit van het CBF-keurmerk voor goede doelen. Sinds de oprichting kregen meer dan 9362 gezinnen een Opkikkerdag aangeboden.

De mobieltjesactie heeft in 2012 precies 64.609 mobieltjes opgeleverd. Het doel is om in 2013 70.000 mobieltjes in te zamelen (www.mobieltjesactie.nl). Voor elke ingeleverde telefoon krijgt Stichting Opkikker een vergoeding van € 3,-.

Stichting Opkikker telt honderden onmisbare vrijwilligers en gelegenheidsvrijwilligers die zich inzetten op Opkikkerdagen. 78 ziekenhuizen werken samen met Stichting Opkikker.

Meer info: www.opkikker.nl

Stichting You4Uganda

1f928053a2

Stichting You4Uganda zet zich in voor gezond drinkwater in het Zuidwesten van Oeganda. Door het bouwen van scholen en medische posten weten zij het schone regenwater via de daken op te vangen en te verzamelen in 50.000 liter tanks. Zo hebben de kinderen onderwijs, medische zorg en drinkwater in droge tijden. www.u4uganda.nl