Huidfonds – De zonnetjesweek

Kinderen horen natuurlijk lekker veel buiten te spelen. En dat is extra lekker als de zon schijnt! Zonlicht is in de basis supergezond, maar heeft ook een schaduwkant. Blootstelling aan de zon kan namelijk voor huidbeschadiging (vooral bij dunne kinderhuidjes) en problemen in de toekomst zorgen. Daarom heeft het Huidfonds deze zomercampagne in het leven geroepen, De Zonnetjesweek.

Kinderopvanglocaties kunnen gratis meedoen aan de Zonnetjesweek. Gedurende deze week wordt er op een speelse manier aandacht besteed aan het belang van zonbescherming en gezond gedrag in de zon. Zowel kinderen en ouders leren hoe ze zich kunnen beschermen tegen de zon.

kijk mee op: https://zonnetjesweek.nl/#Sponsors

Stichting De Opkikker

logo_opkikker.png

Stichting Opkikker is opgericht in 1995. Verzorgt sinds 1996 Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind in de leeftijd van 0-17 jaar. In het bezit van het CBF-keurmerk voor goede doelen. Sinds de oprichting kregen meer dan 9362 gezinnen een Opkikkerdag aangeboden.

De mobieltjesactie heeft in 2012 precies 64.609 mobieltjes opgeleverd. Het doel is om in 2013 70.000 mobieltjes in te zamelen (www.mobieltjesactie.nl). Voor elke ingeleverde telefoon krijgt Stichting Opkikker een vergoeding van € 3,-.

Stichting Opkikker telt honderden onmisbare vrijwilligers en gelegenheidsvrijwilligers die zich inzetten op Opkikkerdagen. 78 ziekenhuizen werken samen met Stichting Opkikker.

Meer info: www.opkikker.nl