Het verhaal van Erik en Gert-Jan

Op deze pagina zie je een biografie van Erik en Gert-Jan, de mannen achter Ernst en Bobbie!

Van het ziekenhuis via-via naar Telekids!

De makers van Ernst en Bobbie zijn respectievelijk Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende. Erik en Gert-Jan begonnen in 1987 met het maken van kinderliedjes en programma’s voor de kinderen van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. In deze tijd legden zij de basis voor het programma Ernst, Bobbie en de Rest.

Kindernet, Fox Kids en Jetix, Net 5, RTL Telekids!

Bijna 2 jaar later zag KinderNet het programma van Ernst en Bobbie en vroeg hen te komen werken bij deze kinderomroep. Vanaf die tijd waren zij mede-verantwoordelijk voor de programma-aankoop van deze zender en werkten zij mee aan de programmering van KinderNet. Hoewel zij op dat moment geen eigen televisie-programma meer hadden, bleven zij wel optreden met hun theaterprogramma. Door hun redactiewerk bij KinderNet zagen zij door de jaren heen duizenden uren kindertelevisie aan zich voorbijtrekken.

Per 1 oktober 2002 maken Ernst en Bobbie de overstap naar de kinderzender FoxKids. En daarna waren ze geruime tijd te zien op Jetix.
In 2009 verhuizen Ernst en Bobbie naar Net 5, waar zij iedere dag een vaste plek in het nieuwe kinderblok van deze zender kregen.

Maar na de komst van het vernieuwde Telekids op RTL zijn Ernst en Bobbie in maart 2011 aangeschoven bij dit dagelijks spektakel! Iedere ochtend beleven Ernst en Bobbie tegenwoordig een spannend avontuur op Telekids!

De televisieserie

Op basis van hun jarenlange speelervaring en de enthousiaste reactie van de kinderen bij de theatershows besloten zij in 1997 tot het maken van “Ernst, Bobbie en de Rest, Avonturen in de dierentuin”.

Het doel hierbij was een spannend avonturen programma te maken met twee helden in de hoofdrol waarbij dieren en vrolijke muziek in iedere aflevering weer een belangrijke rol spelen. Het format moest duidelijk zijn: door allerlei oorzaken komen Ernst en Bobbie, meestal door eigen toedoen, in hele gekke situaties terecht. Gelukkig gebeurt er vaak iets onverwachts waardoor het avontuur toch nog goed afloopt!

De eerste serie overtrof meteen hun stoutste verwachtingen, want al direct vanaf het begin was het een enorm succes. Vaak zelfs een van de best bekeken programma’s op Kindernet. Dit succes, en de grote vraag vanuit hun jonge publiek leidde tot de 7 series in 6 jaar.

Ernst, Bobbie en de Rest is inmiddels een vast programma geworden op tv. De afleveringen van Ernst en Bobbie worden ‘prime-time’ getoond. Dit betekent soms wel zo’n 500.000 kijkers tussen de 3 en de 12 jaar per week!

CD, DVD, taarten, shows…

Inmiddels zijn er een heeeeleboel cd’s en dvd’s van het duo verkrijgbaar naast een grote hoeveelheid merchandising zoals petjes, rugzakjes, brillen, horloges, t-shirts, poppen, fietsbellen en taarten.

Gedurende het hele jaar is het mogelijk Ernst en Bobbie tegen te komen want de Ernst en Bobbie Show komt door Nederland. In een grandioze show maken Ernst en Bobbie ook op het toneel allerlei avonturen mee, en de kinderen………die helpen mee, zingen mee, verzinnen mee en joelen mee, want interactief is het zeker!

In 2009 hebben Ernst en Bobbie zelfs hun miljoenste bezoekstertje verwelkomd!!

Bioscoopfilms

Na jaren van dromen over een volgende ‘stap’ hebben ze in 2006 de knoop doorgehakt en besloten de stap te maken naar de bioscoop. Hun eerste echte bioscoopfilm heet ‘ERNST, BOBBIE EN DE GESLEPEN ONIX’. De film wist binnen 2 weken de status van Gouden Film te bemachtigen, waarmee meer dan 100.000 bezoekers de bioscoop wisten te vinden.

De regie lag in handen van Pieter Walther Boer, die met de Ernst en Bobbie-film zijn bioscoopfilm-regiedebuut maakte. Op tv gebied  was hij o.a.a verantwoordelijk voor de regie van de Ernst en Bobbie serie ‘Avonturen bij het Circus’.
Boer deed in de film wereld eerder ervaring op als regieassistent bij producties als De Grot, Lek en Karakter.

Het scenario komt van Tijs van Marle, die eerder ook bijdragen schreef voor het televisieprogramma van Ernst en Bobbie. Ook was Van Marle o.a. verantwoordelijk voor afleveringen van de televisieserie Shouf shouf habibi.

Na de eerste film kon ook een tweede niet uitblijven en in september 2011 ging ‘ERNST, BOBBIE EN HET GEHEIM VAN DE MONTA ROSSA’ in première. Ook deze film was een daverend succes en de regie was wederom in handen van Pieter Walther Boer. Tijs van Marle schreef weer het script.

Internet

Op internet kun je ze ook tegenkomen. Op www.ernstbobbie.nl zijn alle songteksten, foto’s en nog veel meer van Ernst en Bobbie te zien. Je kunt ook liedjes beluisteren, MP3’s downloaden, spelletjes spelen, de toeragenda bekijken, meedoen aan een wedstrijd of eens in de kamers van Ernst en Bobbie kijken. In de Internet-Shop kun je naast de gehele discografie van Ernst en Bobbie, ook alle dvds, t-shirts en petten on-line bestellen. Met soms 10 miljoen(!) hits per maand een zeer geliefde site bij de kids.

In 2007 kwam er tijdelijk een nieuwe, maar hele bijzondere website bij: ww.ernstbobbie.tv. Op deze site kon iedereen 24 uur per dag, 7 dagen per week naar Ernst en Bobbie kijken. Een wisselende verzameling van afleveringen en videoclips was tijdelijk gratis te bekijken!

15d251c026 57965e1b5f